(Afstudeer)stage Water & Agriculture

09 november 2018   2m vacature

Geodata voor water en agri informatie- en adviesdiensten

Het team: Water & Agriculture

Binnen Nelen & Schuurmans bestaat het team ‘Water & Agriculture’ enkele jaren, en is een van de snelst groeiende onderdelen binnen de organisatie. Het team voert projecten uit in een groot aantal landen, waaronder Indonesië, Cambodja, Bangladesh en Vietnam. Het doel van de projecten is het ontwikkelen van intelligente informatieservices en het geven van betrouwbaar advies aan bedrijven en boeren. Om dit mogelijk te maken, voeren we continu analyses op geïntegreerde geodata uit onder andere veldmetingen, satellietbeelden, weersvoorspellingen en marktinformatie. Deze moeten gezamenlijk zorgen voor recente en accurate adviezen.

De stage

De focus van de stage hangt af van je interesse en vaardigheden. Het algemene doel van het project is het verbeteren van de informatievoorziening voor de boeren en landbouwbedrijven. Het gaat hier om informatie over onder andere irrigatie, overstromingswaarschuwingen, timing van oogsten, voorspelling van ziektes en ongedierte. Hiervoor zal je basiskennis opdoen over de irrigatie van verschillende gewassen en de beschikbaarheid van databronnen in deze landen. We zoeken dan ook een student met affiniteit voor tropische agricultuur, geodata en data-analyse. Kennis over remote sensing en het gebruik van GIS is een pre.

Details stage

Functie: (Afstudeer)stage

Taal van rapportering: Nederlands/Engels

Duur: 3-6 maanden

Start: November- December 2018

Locatie: Utrecht

Stagevergoeding: 300 euro per maand

Bedrijfsprofiel

Nelen & Schuurmans is een onafhankelijk en toonaangevend consultancybureau en ontwikkelaar van softwareproducten, dat is gevestigd in het oude centrum van Utrecht. De bedrijfsmissie is bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving, door het beschikbaar maken van de beste informatie over agricultuur en watersystemen. Onze groep van 60 hoogopgeleide professionals ondersteunt overheden en bedrijven bij het vinden van creatieve oplossingen voor allerlei strategische en operationele vraagstukken. Nelen & Schuurmans is actief in binnen- en buitenland, waaronder landen als de UK, Denemarken, Polen, Vietnam, Bangladesh, Cambodja en Indonesië.

Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae naar: vacature@nelen-schuurmans.nl t.a.v. Ashley Stekelenburg en Helga Spierenburg.

Deel dit artikel