Lancering Lizard Mobile: Het agri-informatie platform

13 september 2017   2m persbericht G4AW

Lizard Mobile

Op 1 September 2017 verschijnt Lizard Mobile, ontwikkelend door Nelen & Schuurmans, geoptimaliseerd voor smartphone gebruik. Vertrouwd en makkelijk te bereiken via de browser en nu altijd bij de hand.

Lizard Mobile is in te richten voor verschillende toepassingen en gebruikers. De eerste toepassing is voor de agri-sector, opgezet vanuit het project Sat4Rice. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de product owner van Lizard: Joep Grispen.

E-mail: joep.grispen@nelen-schuurmans.nl

Over Lizard Mobile

Gebruiksgemak

Een verschil tussen Lizard en Lizard Mobile is de vooruitgang in gebruiksgemak tijdens mobiel gebruik. Om dit te bereiken is gebruik gemaakt van ‘user stories’, een methode om gebruikerswensen te vertalen in een applicatie. Lizard Mobile heeft dezelfde look en feel als Lizard, maar door de specifieke ‘user stories’ is het gebruik een stuk laagdrempeliger.

Performance en techniek

Lizard Mobile maakt gebruik van dezelfde aggregatie technieken als Lizard. Hierdoor heeft het een gegarandeerde performance en mogelijkheid tot uitbreiding van grote aantallen gebruikers. Lizard Mobile is te gebruiken vanuit verschillende browsers en hoeft niet te worden geïnstalleerd of gedownload. Daarmee neemt het geen opslagruimte op de smartphone in beslag en is het met elke smartphone te gebruiken.

Rijstboeren in Vietnam

Lizard Mobile is ontwikkeld voor Sat4Rice, een project ter ondersteuning van rijstboeren in Vietnam. Sat4Rice is onderdeel van de G4AW programma een programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken, uitgevoerd door Netherlands Space Office. Nelen & Schuurmans is partner in het internationale consortium dat Sat4Rice vormt. Doel van het project is het helpen van boeren in Vietnam om hun rijst efficiënter en duurzamer te kunnen verbouwen. Nelen & Schuurmans zorgt in dit project voor de integratie van satellietdata, geodata, en veld data en maakt deze makkelijk toegankelijk voor de eindgebruiker.

In de praktijk ondersteunt Lizard Mobile rijstboeren in de Mekong Delta in Vietnam. Dit is onderdeel van het Sat4Rice project.

Meer informatie over Sat4Rice is te vinden op onderstaande site:

https://sat4rice.wordpress.com/

Lizard Mobile

Deel dit artikel