Nieuwe versie van de Uploadservice gelanceerd

20 april 2016   2m overig

Goed nieuws: nieuwe versie van de Lizard Uploadservice live!

De Uploadservice bieden we al sinds 2012 aan als webapplicatie waarmee we het proces vanaf data inwinning 'in het veld' tot aan data oplevering 'op kantoor' verzorgen en automatiseren. Sindsdien is er heel wat aan functionaliteit toegevoegd, maar het uiterlijk bleef tot nu toe onveranderd. De hoogste tijd daarom om de Uploadservice in een nieuw jasje te steken. Daarbij hebben we in de ontwerpfase gekeken hoe de gebruiker eenvoudiger en sneller zijn doel kan bereiken.

Wat zijn de kenmerken van de vernieuwde Uploadservice?

  • responsive & mobielvriendelijk: de website vormt mee met het formaat van het scherm en is daardoor goed leesbaar op tablets en smartphones.

  • vereenvoudigde navigatie: hoofd- en subnavigatie gaat nu altijd via eenzelfde patroon: Rechtsboven voor inloggen, uitloggen en profielaanpassingen. Midden-rechts staat ten alle tijden de hoofdnavigatie. Ook hebben we de zogenaamde 'breadcrumbs' een prominentere functie gegeven.

  • rustiger: door bewuste toepassing van witruimte in het ontwerp komt de website minder druk en technisch geori├źnteerd over, zeker op nieuwe gebruikers.

  • iconen: door gebruik te maken van iconen waar het toepasselijk bleek en door ze weg te laten waar ze voor verwarring zorgden is de website intu├»tiever geworden.

  • slimmigheden: verder zitten er nog talloze kleine slimmigheden in de website verwerkt, zoals een snelle filterfunctie om tussen projecten te kunnen schakelen of te kunnen zoeken.

Schermafdrukken ter illustratie:

Deel dit artikel